Квалификациите за Световното първенство 2018

Азербайджан – Норвегия
Квалификация за СП
Час – 19:00
Прогноза – 2
Коефициент – 1.85
Сигурност – 7/10
Норвегия логично загубиха в първия кръг от Германия, но вече трябва да започнат с победите, ако искат да се преборят за второто място с Чехия. Днес е един много ключов мач, защото като гост на Азербайджан не се играе никак лесно, но гостите все пак разполагат с повече качество и смятаме, че ще спечелят. Те знаят от колко голямо значение е този мач и без съмнение ще дадат всичко от себе си. Прогноза 2.

Северна Ирландия – Сан Марино
Квалификация за СП
Час – 21:45
Прогноза – 2 (+4)
Коефициент – 1.90
Сигурност – 7/10
Букмейкърите очакват да видим убедителна победа за домакините и може би такава ще се случи, но не очакваме тя да бъде с повече от три гола аванс. Домакините не са отбор, който е много силен, когато трябва да атакува – силата на северноирландците е в тяхната защита. Това си пролича на Европейското, където в четирите техни мача бяха отбелязани общо едва пет гола. Сан Марино пък загубиха със само един гол разлика в първия кръг срещу Азербайджан, така че явно не са чак толкова слаби. Прогноза 2 с хендикап +4 гола.

Полша – Дания
Квалификация за СП
Час – 21:45
Прогноза – 1
Коефициент – 2.05
Сигурност – 6/10
Полша ни се струват като поне една идея по-силния отбор. Те се представиха страхотно на Европейското, където загубиха с дузпи от бъдещия шампион Португалия, без да допуснат нито едно поражение в редовните 90 минути на целия форум. Левандовски и компания са много добре окомплектован отбор, докато на този етап същото не може да се каже за датчаните. Те не успяха да намерят място на Европейското, когато бяха изпреварени от Албания, едва ли ще успеят да преминат далеч по-трудните световни квалификации. Прогноза 1.

Шотландия – Литва
Квалификация за СП
Час – 21:45
Прогноза – 1
Коефициент – 1.50
Сигурност – 9/10
След като двата отбора се срещнаха в три квалификационни цикъла за Европейски първенства от началото на новия век, време беше веднъж да се изправят един срещу друг и в квалификации за Световно. Шотландия спечелиха и трите мача срещу Литва у дома, а сега стартираха с победа с 5:1 като гост на Малта. Задължителна победа за домакините в битката им (поне) за второто място в групата. Прогноза 1.