+18 | T&C
100% до 200лв.
100% до 200лв.

Системи и стратегии за футболни залози

„Система за залози – ясно определен набор от принципи и правила за определяне на размера на залозите, в зависимост от това дали предходния залог е бил спечелен или не.“

Крайната цел в спортните залози, разбира се, е печалбата. Откакто съществува хазартът, хората разглеждат и използват различни системи, за да подобрят шансовете си за печалба.

В отговор на това търсене, през годините бяха създадени различни системи за залози. Автори на някои от тях са велики математици, на други опитни играчи в казината и букмейкърите, а на трети – съвсем обикновени хора. Много от системите загубиха популярността си с времето, тъй като просто не работеха успешно. Други обаче се утвърдиха в бетинг обществото и хиляди играчи ги използват всеки ден.

На тази страница ще насочим вниманието си именно към тях.

Както ще видите, системите се различават доста една от друга, а някои са пълни противоположности. Това е така, защото няма еднозначен отговор коя е най-добрата стратегия. Една система може да работи отлично за вас, но за някой друг да е пълен провал. Изберете сами системата, която най-много ви харесва и която смятате, че ще ви донесе най-много печалби!

Мартингейл

Мартингейл е най-популярната система в света, макар и мнозина да я критикуват. Ако следвате тази система, трябва да удвоявате залога си след всяка загуба, така че първата печалба (когато и да дойде тя) да избие всички досегашни загуби плюс печалба, равна на първоначалния залог. Системата работи, ако избирате селекции с коефициент над 2.00.
Прочетете повече…

Пароли

Пароли е пълната противоположност на Мартингейл. При тази система залогът се удвоява при печалба, а при загуба се започва отначало. Когато се постигнат три поредни печалби, отново се започва отначало.
Прочетете повече…

Фибоначи

Системата Фибоначи използва числовата редица, създадена от италианския математик Леонардо Фибоначи, в която всяко число представлява сбора от предните две (1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, …). При всеки загубен залог трябва да се качвате на следващото стъпало, а при всеки успешен – да се връщате на първото. На което и стъпало да направите успешен залог, ще избиете всички досегашни загуби, ако коефициентът е над 2.60.
Прочетете повече…

1-3-2-6

Още една числова редица, чиито правила са следните: Първият залог е в размер на е 1 единица (1 лв., например). Ако е успешен, вторият залог е в размер на 3 единици. Ако и втория е успешен, третия е за 2 единици, а при нова победа, четвъртият залог е за 6 единици. В случай, че и четвъртият залог е печеливш, цикълът се затваря и започвате редицата от начало. При всяка загуба, също се започва отначало.
Прочетете повече…

Лабушер

При системата Лабушер трябва да определите точната печалба, която искате да завоювате. След това трябва да напишете редица от избрани от вас числа, чиито общ сбор е равен на търсената печалба. Например, при търсена печалба от 20 лв., редицата може да бъде „2 3 5 10“. Всеки залог при тази система трябва да бъде равен на първото и последното число в редицата. При загуба, трябва да добавите залога на края на редицата, а при печалба – да изтриете от нея първото и последното число. Когато изтриете и последното число, ще сте достигнали търсената печалба.
Прочетете повече…

Контра Лабушер

Подобна на Лабушер стратегия, при която обаче числа от редицата се трият при загубен залог, а при спечелен се добавя залога в края на редицата.
Прочетете повече…

Д’Аламбер

Д’Аламбер системата изисква от вас да определите сумата на една базова единица (например, 10 лв) и след това да увеличавате залога с една единица при всеки загубен залог и да го намалявате при всяка печалба.
Прочетете повече…

Контра Д’Аламбер

Алтернативна система, при която залогът се увеличава с една единица при печалба и се сваля с една единица при загуба.
Прочетете повече…

Критерий на Кели

Критерият на Кели е изключително популярна формула не само в света на спортните залози, а и във финансовия свят, която определя оптималния размер на залога спрямо неговия коефициент и вероятността за сбъдването му.
Прочетете повече…