Висша Лига на Египет

Вади Дегла – Смоуха
Египет
Час – 16:45
Прогноза – Х
Коефициент – 2.80
Сигурност – 5/10
Двата отбора са много равностойни, те се разделят от само две точки в класирането, в моментната им форма не изглежда да има голяма разлика, а и везните на директните двубои са изравнени. Затова и коефициентът за равенство е толкова нисък. Прогноза Х.

Исмаили – Петроджет
Египет
Час – 18:45
Прогноза – 1
Коефициент – 2.20
Сигурност – 6/10
Исмаили имат две победи в последните три директни двубоя срещу Петроджет. Те се и намират в страхотна форма, записвайки шест победи в последните осем мача. Това изкачи отбора на четвърто място. Противникът им е десета позиция, след като в последните си шест мача реализираха само една победа. Прогноза 1.

Ел Ентаг Ел Харби – Итихад Ал Шорта
Египет
Час – 18:45
Прогноза – 1
Коефициент – 1.70
Сигурност – 8/10
Противникът на Ел Ентаг има само една победа в 25-те кръга до този момент в първенството. Ел Ентаг показват много солидно лице в мачовете си пред собствена публика – те спечелиха пет от последните си шест домакински двубоя. Няма как Ел Ентаг да не са фаворити. Прогноза 1.

Ел Худуд – Ал Ахли
Египет
Час – 21:30
Прогноза – 2
Коефициент – 1.50
Сигурност – 9/10
Ал Ахли са безспорно най-добрият отбор в Египет и един от най-добрите отбори в Африка. Ел Худуд е отбор, който вече е сигурен в изпадането си, въпреки че до края има цели девет кръга. Със спечелените 9 точки в 25 кръга обаче, те няма как да се надяват на нещо друго освен изпадане. С показаното им до момента не се вижда и защо да остават. Срещу хегемона Ал Ахли шансовете им остават нулеви. Прогноза 2.