Квалификации за Световното първенство

Дания – Армения
Квалификации за СП
Час – 21:45
Прогноза – 1
Коефициент – 1.50
Сигурност – 9/10
Дания среща Армения в първи кръг от квалификациите за Световното първенство през 2018 г. На квалификациите за Европейското, двата отбора отново бяха в една група, от която Дания излязоха на трето място и играха бараж, докато Армения завършиха последни с едва две точки. Арменският футбол определено не е на висока през последните години (не че някога е бил на кой знае каква висота), докато датчаните вървят нагоре. Прогноза 1.

Казахстан – Полша
Квалификации за СП
Час – 19:00
Прогноза – 2
Коефициент – 1.50
Сигурност – 9/10
Поляците впечатлиха много на Европейското, където бяха на косъм да отстранят бъдещия шампион Португалия в четвъртфиналите. Определено в състава на гостите има много класа, която превъзхожда в пъти тази при домакините. Казахстан едва ли си правят и сметки да се борят за нещо повече от това да не завършат последни, докато за поляците ще бъде много важно да направят силен старт, който да затвърди позицията им на фаворит в групата. Прогноза 2.

Румъния – Черна гора
Квалификации за СП
Час – 21:45
Прогноза – 1
Коефициент – 1.65
Сигурност – 8/10
Още един двубой от същата Група Е. Румъния също оставиха добри впечатления по терените във Франция. Макар и да нямат големи звезди, румънците показаха много добра отборна игра и отлична организираност. Точно това липсва при отбора на Черна гора, в който личат имената на по-изявени футболисти, но така и не може да се намери правилния баланс. Отборът показа много слаба форма в контролите си след неуспешните квалификации за Европейското. В Клуж няма как фаворит да не е Румъния. Прогноза 1.

Сан Марино – Азербайджан
Квалификации за СП
Час – 19:00
Прогноза – 2 (-1 ХК)
Коефициент – 1.50
Сигурност – 9/10
Няма място за сравнение между тези два отбора. В азербайджанския футбол се наляха много пари през последните години и резултати са налице. Доказателството за това е открадната точка срещу мега отбора на Хърватия в последните квалификации. Сан Марино е футболно джудже в пълния смисъл на думата. Те също играха срещу Хърватия в контрола преди няколко месеца, но в нея бяха разбити с 10:0. Тимът загуби 8 от 10 мача с два или повече разлика в квалификациите за ЕП, очакваме да загубят с хендикап и почти всички мачове от квалификациите за СП, включително и днешния. Прогноза 2 с хендикап -1 гол.