Квалификационен кръг на Лига Европа

Ботев Пловдив – Партизани
Първи квалификационен кръг на Лига Европа
Час – 20:00
Прогноза – 1
Коефициент – 1.50
Сигурност – 9/10
Ботев Пловдив показаха, че са по-добрият отбор в първия мач в Албания, спечелен с 3:1 от “Канарчетата“. Носителят на купата на страната днес домакинства в Бургас и, въпреки че мачът не е в Пловдив, в Бургас подкрепата на феновете със сигурност ще накара играчите да се почувстват напълно като у дома си. Смятаме, че Ботев ще достигне до победата и във втория двубой. Прогноза 1.

Сутиеска – Левски
Първи квалификационен кръг на Лига Европа
Час – 21:30
Прогноза – 2
Коефициент – 1.70
Сигурност – 8/10
Същото важи и за отбора на Левски, който направи добър мач в София срещу черногорския Сутиеска. В играта на Сутиеска пък не се забелязаха кой знае какви футболни достойнства и не се вижда как ще затруднят “Сините“. Прогноза 2.

Дунав Русе – Иртиш
Първи квалификационен кръг на Лига Европа
Час – 20:00
Прогноза – 1Х
Коефициент – 1.60
Сигурност – 8/10
По-трудна е задачата на Дунав, които загубиха първия мач с 1:0, но въпреки това определено не можем да се съгласим с мнението на букмейкърите, според които русенлии са аутсайдер и във втория мач. Първият двубой бе сравнително равностоен, а сега Дунав ще имат подкрепата на многобройната местна публика. Не знаем дали ще успеят да извоюват мястото си във втория кръг, но си мислим, че няма да загубят и втория двубой. Прогноза двоен шанс Х2.

Линкълн Ред Импс – АЕК Ларнака
Първи квалификационен кръг на Лига Европа
Час – 23:00
Прогноза – 2 (-1 ХК)
Коефициент – 1.50
Сигурност – 9/10
Първият мач в Кипър даде достатъчно категоричен отговор на въпроса кой е по-класният отбор. Тогава в Кипър АЕК Ларнака спечели с 5:0. Като гости те отново могат да спечелят с разлика, без дори и да влагат кой знае какви усилия за това. Прогноза 2 с хендикап -1 гол.