Подбрани прогнози за Шампионска лига

Базел – Арсенал
Шампионска лига
Час – 21:45
Прогноза – 2
Коефициент – 2.25
Сигурност – 6/10
Макар и да се очаква Арсен Венгер да даде почивка на някои от звездите си, гостите все още остават фаворит в този сблъсък. За тях мачът все пак не е съвсем без значение, защото все още могат да се борят за първото място в групата при благоприятен за тях развой в другата среща между ПСЖ и Лудогорец. Иначе за разликата в класите няма много какво да се каже – Арсенал изглежда като претендент дори и за титлата в ШЛ, докато Базел до момента успя да спечели всичко на всичко две точки срещу Лудогорец. Коефициентът за гостите си заслужава. Прогноза 2.

Бенфика – Наполи
Шампионска лига
Час – 21:45
Прогноза – Х2
Коефициент – 1.50
Сигурност – 9/10
Ситуацията в групата е такава, че двата отбора са в директна битка за продължаването напред, като равенството би класирало Наполи за следващата фаза заради по-добрите им показатели в директните двубои. Наполи е много по-опитния отбор и смятаме, че ще успее да излъже противника си и да вземе това, което му е нужно. Тимът е в добра форма, а в мача си срещу Бенфика спечелиха с 4:2 през септември. Прогноза двоен шанс Х2.

Динамо Киев – Бешикташ
Шампионска лига
Час – 21:45
Прогноза – 2
Коефициент – 2.25
Сигурност – 6/10
Това е другият мач в тази група. Бешикташ се нуждае от задължителна победа и много учудващо би било, ако не спечелят срещу не играещият за абсолютно нищо тим на домакините. Динамо спечелиха само две точки в петте си мача до този момент. Едва ли турците ще подарят класирането на Бенфика и Наполи. Прогноза 2.

Байерн Мюнхен – Атлетико Мадрид
Шампионска лига
Час – 21:45
Прогноза – Х
Коефициент – 3.80
Сигурност – 4/10
В един мач, в който и двата отбора няма за какво да играят, тъй като със сигурност Атлетико ще финишира първи, а Байерн втори, едва ли някой от двата отбора ще се хвърля особено много. Едно миролюбиво равенство ни изглежда като логичен изход от този сблъсък. Прогноза Х.