Футболни прогнози от специалисти

Фарьорски острови – Малта
Лига на нациите
Час – 21:45
Прогноза – 1
Коефициент – 1.70
Сигурност – 8/10
Фарьорските острови определено се представят по-добре от Малта в последно време. Те направиха изключително добри квалификации за Световното според възможностите си и събраха цели 9 точки в тях. Малта пък успя да вземе една-единствена точка в десетте си мача, а в контролите си след това регистрираха четири загуби и един равен. Прогноза 1.

Азербайджан – Косово
Лига на нациите
Час – 19:00
Прогноза – 1
Коефициент – 2.00
Сигурност – 6/10
В по-ранен двубой от същата група, Азербайджан излиза като фаворит срещу Косово. Техният тим е доста по-опитен от новосформирания национален отбор на Косово, а и футболът в тази страна е на далеч по-високо ниво, за което доказателство са и пробива в Шампионска лига на местен отбор, и резултатите на националния тим. който приключи квалификациите с 10 точки и престижна победа над Норвегия, докато Косово започна първото си участие в квалификации с равенство, но след това записа девет поредни загуби със само един вкаран гол в тях. Прогноза 1.

Италия – Полша
Лига на нациите
Час – 21:45
Прогноза – 1
Коефициент – 1.70
Сигурност – 8/10
След като “Скуадра Адзура“ не успя да се класира за Световното, сега избраниците на Роберто Манчини би трябвало да са силно мотивирани да зарадват изстрадалите италиански фенове с победа в първия официален мач след злополучния бараж с Швеция. Не вярваме провалилият се на Мондиала тим на Полша да вземе точки от гостуването в Болоня. Прогноза 1.

Литва – Сърбия
Лига на нациите
Час – 21:45
Прогноза – 2
Коефициент – 1.50
Сигурност – 9/10
Сърбия, един от най-силните отбори в третата дивизия на Лигата на нациите, не би трябвало да има проблеми да вземе трите точки срещу националния отбор на страна, в която футболът дори не е най-популярният спорт. За сравнение, докато “Плавите“ спечелиха квалификационната си група за Световното, Литва завършиха на предпоследно място с актив от шест точки. Класата при сръбските футболисти е много по-сериозна. Прогноза 2.