Футболни прогнози и анализи

Зенит – Бенфика
Шампионска лига
Час – 19:00
Прогноза – 1
Коефициент – 1.90
Сигурност – 7/10
Бенфика спечелиха у дома с минималното 1:0, но в Русия положението ще бъде коренно различно. По традиция мачовете в Русия са много тежки за всеки гостуващ отбор, особено за такъв от топлата Португалия. Мачът в Португалия бе първи официален двубой за Зенит за 2016 г., но оттогава тимът натрупа вече три мача, така че се очаква Зенит вече да са навлязли в кондиция, каквато определено им липсваше в първия мач. Има голяма вероятност Зенит да победи днес – така, както го направи в последните си две домакинства на Бенфика през 2012 и 2014 г. Прогноза 1.

Бастия – Нант
Франция
Час – 19:30
Прогноза – 1
Коефициент – 3.00
Сигурност – 5/10
Изненадващо висок коефициент за домакините в един мач, в който дори спокойно можем да ги определим като фаворит. Бастия нямат допуснат гол в четири поредни мача, като спечелиха три от тях. Бастия са вторият най-силен домакин в елита, като само хегемонът ПСЖ е пред тях в тази класация. Нант загубиха разгромно последния си мач от уикенда. Те имат само една победа срещу Бастия в последните седем мача. Домакините са фаворит според нас. Прогноза 1.

Аячо – Марсилия
Франция
Час – 19:30
Прогноза – 2
Коефициент – 2.10
Сигурност – 6/10
Марсилия не правят добър сезон, но днес имат шанса да спечелят три точки срещу един от най-слабите отбори в елита, който няма победа в девет поредни кръга. Марсилия имат проблем с много равенства, но е факт, че имат само една загуба в последните си 15 мача за първенство. Марсилия, макар и назад в класирането, са на само 6 точки от Зона Шампионска лига, така че сезонът за тях въобще не е приключил. Прогноза 2.

Сейнт Джонстън – Инвърнес
Шотландия
Час – 21:45
Прогноза – Х
Коефициент – 3.40
Сигурност – 4/10
Два много равностойни отбора в еднаква форма – и двата тима записаха победа, загуба, равен и загуба в последните си четири мача. Разликата между тях е само три точки, а Инвърнес е вторият отбор с най-много равенства в елита. Сейнт Джонстън е вторият отбор с най-много равенства в домакинските си двубои. Прогноза Х.