Типстър прогнози

Викинг – Стромгодсет
Норвегия
Час – 16:30
Прогноза на Prognozi365.com – 1
Коефициент – 2.15
Сигурност – 6/10
Отборът на Викинг повиши оборотите в последните кръгове, като в последните си три мача има само победи. Противникът им, Стромгодсет, има най-добрият актив в домакинските си двубои сред цялото норвежко първенство – 22 точки – но за сметка на това в мачовете си като гост е успял да извоюва едва 4 точки. Много сериозна разлика между представянето на отбора като домакин и като гост, която няма как да не даде разлика. Проблемите им в мачовете като гост си личат и в директните двубои срещу Викинг – нито една победа в последните четири мача. Прогноза 1.

Согндал – Молде
Норвегия
Час – 21:00
Прогноза – 1Х
Коефициент – 1.50
Сигурност – 9/10
Согндал нямат нито една загуба в последните седем кръга, докато противникът им има 3 загуби в последните си 4 мача. Вярно е, че исторически Согндал не се представят добре срещу Молде, но днес шансовете са на тяхна страна. Най-малкото, вярваме, че няма да загубят. Прогноза двоен шанс 1Х.

Розенборг – Сарпсборг
Норвегия
Час – 19:00
Прогноза – 1
Коефициент – 1.50
Сигурност – 9/10
Розенборг са изключително убедителни от началото на този сезон и показват, че заслужават шампионската титла за пореден път в своята история. Противникът им е в средата на таблицата и някъде там е тяхното място. За превъзходството на Розенборг говори достатъчно факта, че домакините имат 8 победи и 1 равен в последните 9 срещи между двата клуба. Прогноза 1.

Бран – Волеренга
Норвегия
Час – 19:00
Прогноза – 1
Коефициент – 2.05
Сигурност – 6/10
Бран се представят почти перфектно, когато се радват на домакинската подкрепа. Те са изиграли шест мача у дома, в които имат пет победи, а в нито един от тези шест мача не са допуснали гол. Не вярваме и колебливият отбор на Волеренга да успее да срути домакинската крепост на Бран. Волеренга са най-слабият гост в елита – имат само 2 спечелени точки в 7 гостувания. Те допускат средно по два гола на гостуване. Включвайки и статистиката за нулата голове в домакинските двубои на Бран, простата математика ни показва, че те трябва да спечелят. Прогноза 1.