Прогнози за 09.07.2019 г.

Астана – Клуж
Първи квалификационен кръг на Шампионска лига
Час – 16:00
Прогноза – 1
Коефициент – 1.85
Сигурност – 7/10
Инвестициите в казахстанския футбол оказват своето влияние и Астана се класира за участие в групите Лига Европа или Шампионска Лига в 4 поредни сезона. През сезон 2015/16 те направиха историческо участие в групите на Шампионска Лига, а след това в 3 последователни сезона играха в групите на Лига Европа. Затова не очакваме да загубят още в първия кръг на квалификациите в Шампионска Лига. Клуж по-скоро се отдалечават от най-добрите си дни и от своите участия в групите на големи турнири. През миналия сезон те отпаднаха от Дюделанж. Прогноза 1.

Номе Калю – Шкендия
Първи квалификационен кръг на Шампионска лига
Час – 19:00
Прогноза – 2
Коефициент – 1.50
Сигурност – 9/10
След миналогодишното представяне, никой вече не подценява македонските отбори в Европа. Вардар Скопие влязоха тогава в групите, а близо до голям успех бе и тимът на Шкендия. Той отпадна в третия предварителен кръг на Шампионска Лига и на финалния плейоф за Лига Европа. Тимът отново стана шампион и сега се гласи за нови успехи. В същото време, естонският футбол никога не е постигал каквото и да било, а Номе Калю никога не е печелил на европейската сцена. Прогноза 2.

Дюделанж – Валета
Първи квалификационен кръг на Шампионска лига
Час – 21:00
Прогноза – 1
Коефициент – 1.50
Сигурност – 9/10
На първо четене трудно някой ще даде така голямо предимство на люксембургски отбор, но истината е, че този тим надскочи нивото на футбола в Люксембург. Той постигна изумителен успех с участие в груповата фаза на Лига Европа, където дори записа точка срещу испански отбор. Междувременно, за Валета най-големият успех в историята е достигане до втори кръг. Трудно ще бъде на Дюделанж отново да се класират за груповата фаза на един от двата турнира, но поне в този първи кръг трябва да се окажат победители. Прогноза 1.

Сараево – Селтик
Първи квалификационен кръг на Шампионска лига
Час – 20:45
Прогноза – 2
Коефициент – 1.60
Сигурност – 8/10
Селтик е един от най-сериозните отбори на този етап и не би трябвало да имат никакви пречки да победят босненски отбор. Миналия сезон Сараево срещнаха един сериозен европейски отбор във втория кръг и допуснаха една от най-големите домакински европейски загуби в историята – 0:8 от Аталанта. Селтик е многократно по-силен отбор от босненците. Прогноза 2.