Норвежки Типелиген

Сарпсборг 08 – Олесунд
Норвегия
Час – 20:00
Прогноза – 1
Коефициент – 1.75
Сигурност – 8/10
Домакините имат пет победи в последните си шест мача, докато гостите допуснаха само поражения в последните си три двубоя. За купата дори отпадната от нискодивизионния Братваг. Очевидната разлика във формата може да бъде подкрепена и от серията от две поредни победи у дома на Сарпсборг срещу Олесунд. Прогноза 1.

Согндал – Тромсьо
Норвегия
Час – 20:00
Прогноза – Х
Коефициент – 3.30
Сигурност – 4/10
И двата отбора не се намират в никак добра форма, така че можем да очакваме изнервен и затворен мач и от двата отбора, които определено няма да искат да допуснат нова загуба. А двата отбора много обичат да правят равенства помежду си – пет от последните шест мача между тях са завършили без победител. Прогноза Х.

Стабек – Викинг
Норвегия
Час – 20:00
Прогноза – 2
Коефициент – 2.50
Сигурност – 6/10
Стабек се намират в много неприятна ситуация, след като загубиха последните си четири мача. От друга страна, Викинг спечелиха последните си два мача и би трябвало да влязат в мача с приповдигнато настроение и самочувствие. Историческата справка за двубоите на двата отбора ни показва, че Викинг винаги са били фаворити в този сблъсък – в последните десет мача между двата отбора, осем са спечелени от Викинг. Нашето мнение е, че ще спечелят отново. Прогноза 2.

Старт – Розенборг
Норвегия
Час – 20:00
Прогноза – 2 (-1 ХК)
Коефициент – 1.80
Сигурност – 7/10
Последният във временното класиране се изправя срещу първия. Старт все още не могат да извоюват победа след девет изиграни кръга. Розенборг пък спечелиха седем от тези мачове. Те спечелиха и последните си пет мача срещу Старт, като в тези пет мача са отбелязали общо 15 гола. Очакваме и днес да са убедителни в победата си. Прогноза 2 с хендикап -1 гол.