Футболни прогнози за 12.10.2017 г.

КуПС Куопио – РоПС Рованиеми
Финландия
Час – 18:30
Прогноза – 1
Сигурност – 9/10
Четири кръга преди своя край, първенството на Финландия навлиза в своята решителна фаза. Доста по-голям е залогът за домакините в този конкретен мач, които са втори в класирането, но два отбора напират на три точки зад тях и трябва да се опитат да спечелят максимално много точки до края, за да запазят позицията си. Те се справят към момента, като сега са в поредица от три последователни успеха. В същото време, РоПС няма за какво да играе в остатъка от първенството, което го прави много удобен съперник за КуПС. Удобен беше и в другите два мача срещу него, спечелени от домакините с 3:0 и 1:0. Прогноза 1.

ФК Лахти – ИФК Мариехамн
Финландия
Час – 18:30
Прогноза – 1
Коефициент – 1.70
Сигурност – 8/10
ФК Лахти е един от преследвачите на КуПС. Те се изправят срещу отбора, който е на пето място в класирането, но въпреки това е най-слабият гост. Тимът на ИФК Мариехамн е наистина неузнаваем в своите гостувания и не показва и частица от това, което се вижда в мачовете му на собствен терен. През юли, ФК Лахти разби с 6:2 ИФК Мариехамн у дома и смятаме, че ще спечели без проблеми и днес. Прогноза 1.

Ювяскюля – Илвеш
Финландия
Час – 18:30
Прогноза – 2
Коефициент – 1.60
Сигурност – 8/10
Илвеш е другият отбор на три точки от второто място, който се бори за местата в Европа. Срещу тях се изправя отбора на последно място, който е с единия крак във втората дивизия и с играта си, особено в защита, не показва лице на елитен отбор. Прогноза 2.

Сейняйоен – ХИК Хелзинки
Финландия
Час – 20:00
Прогноза – 2
Коефициент – 1.60
Сигурност – 8/10
ХИК Хелзинки вече си подпечата шампионската титла със своята преднина от 18 точки пред втория, която има към момента, но отборът изглежда няма намерение да се спира пред нищо – гостите спечелиха всеки един от последните си седем мача. Те се представиха меко казано категорично и в двата си мача срещу Сейняйоен до момента, спечелени и двата със, забележете, резултат 6:0. Прогноза 2.