Прогнози за 14.06.2017 г.

ПС Кеми – ИФК Мариехамн
Финландия
Час – 18:30
Прогноза – 2
Коефициент – 2.00
Сигурност – 6/10
ИФК Мариехамн спечели последните си четири мача срещу ПС Кеми. За последно двата тима се срещнаха преди месец, когато ИФК Мариехамн спечели с категоричния резултат 3:0. Шампионът от миналия сезон малко изостава от основния си конкурент ХИК и днес няма право на пропуск срещу отбора на ПС Кеми, който към момента се движи на една позиция от зоната на изпадащите. Прогноза 2.

КуПС Куопио – ВПС Вааса
Финландия
Час – 18:30
Прогноза – Х2
Коефициент – 1.60
Сигурност – 8/10
ВПС Вааса се намира една точка пред Куопио във временното класиране и смятаме, че има голяма вероятност тимът да не загуби днешния мач. През миналия сезон, ВПС завършиха доста по-напред от днешния си съперник, като бяха вторият най-силен гост в цялото първенство. Сега тимът има само една загуба в последните си десет мача, докато противникът им загуби в последния кръг, а преди това направи равен с топ аутсайдера на първенството. Освен това, ВПС имат победа и две ремита в последните три директни срещи с КуПС. Прогноза двоен шанс Х2.

ХИФК Хелзинки – Сейняйоен
Финландия
Час – 18:20
Прогноза – 1Х
Коефициент – 1.65
Сигурност – 8/10
И тук ще потърсим двоен шанс в полза на отбора с по-висок коефициент. Тук мнението ни е основано на факта, че Сейняйоен записаха две много тежки загуби в последните два кръга с 0:3 и 0:6, които показват, че отборът се намира в изключително незадоволителна форма. ХИФК Хелзинки няма загуба в три поредни двубоя срещу днешния си противник, а и спечели последното си домакинство срещу него. Прогноза двоен шанс 1Х.

Гриндавик – Хафнафьордур
Исландия
Час – 19:00
Прогноза – 1
Коефициент – 3.70
Сигурност – 4/10
Букмейкърите логично дават по-ниска ставка за гостите, тъй като те са шампиони на страната, а домакините са новаци в елита, но сега реалностите са други. Гриндавик започнаха прекрасно участието си в елита на Исландия и сега делят първото място в класирането. Също така, те се намират в поредица от три победи. Шампионът започна малко неубедително и е по-назад в таблицата – на четири точки от първото място. Разбира се, победата за домакините едва ли би била много лесна, но смятаме, че тя е напълно реална и че си заслужава да заложим за нея при такъв коефициент. Прогноза 1.