Квалификации за Лига Европа

Берое – ХИК Хелзинки
Квалификации за Лига Европа
Час – 20:30
Прогноза – 1
Коефициент – 2.20
Сигурност – 6/10
Беройци и цяла Стара Загора са вдъхновени от трудно извоювания успех на отбора в първия кръг срещу Радник Биелина и сега чакат с нетърпение двубоят срещу ХИК Хелзинки. Със сигурност атмосферата на стадиона в Стара Загора ще бъде изключителна – атмосфера, на която гостите не са свикнали в по-хладнокръвната Финландия. Берое имат достатъчно футболни достойнства и имат всички шансове да се справят добре срещу силния финландски противник. Не случайно и букмейкърите определят Берое като фаворит. Прогноза 1.

Марибор – Левски
Квалификации за Лига Европа
Час – 21:00
Прогноза – 1
Коефициент – 1.70
Сигурност – 8/10
За съжаление, трудно ни е да бъдем чак такива оптимисти и за Левски. Те се провалиха с гръм и трясък при всичките си последни появявания на европейската сцена. Сега препятствието пред тях ни навежда към мисълта, че ще видим ново предсрочно отпадане на Левски. Дори и да не е така, шансът на „Сините“ е в София. В Словения ще им е много по-трудно да се противопоставят като гост на изглеждащият като по-силен отбор на Марибор. Прогноза 1.

АИК – Колеж Европа
Квалификации за Лига Европа
Час – 20:00
Прогноза – 1 (-2 ХК)
Коефициент – 1.60
Сигурност – 8/10
Колеж Европа изненадаха всички, включително и нас, с отстраняването си на Пюник Ереван в първия кръг. Днес обаче противникът е много по-сериозен и вече тази хапка изглежда твърде непосилна за малкото гибралтарско отборче. АИК е сериозен отбор, който се представя много силно в шведското първенство, в което няма загуба вече седем поредни кръга. В първия кръг на квалификациите за Лига Европа, АИК надделяха срещу Бала Таун с две победи с 2:0. Очакваме днес още по-сериозна победа. Прогноза 1 с хендикап -2 гола.

Биркиркара – Хартс
Квалификации за Лига Европа
Час – 21:30
Прогноза – 2
Коефициент – 1.70
Сигурност – 8/10
Малтийският Биркиркара излиза срещу великия шотландски клуб Хартс. „Сърцата“ стигнаха до тук след две победи срещу естонския Инфонет Талин. Биркиркара имаха доста повече затруднения срещу Широки Брег. Отборът на Роби Нилсон разполага с много по-класният състав и нашите очаквания са да вземе победата и да си направи по-лесен пътят към третия предварителен кръг. Прогноза 2.