Прогнози – Норвегия

Хаугесунд – Розенборг
Норвегия
Час – 19:00
Прогноза – 2
Коефициент – 1.80
Сигурност – 7/10
Лидерът в класирането и фаворит за титлата Розенборг гостува на 10-ия Хаугесунд. Любопитното при домакините е, че макар да са вторият най-силен гост до момента в първенството, те са най-слабият домакин в него. Едва ли домакинството точно на гранда Розенборг ще промени статистиката им в положителна насока, още повече като имаме предвид какво се случи в последния мач между двата отбора, когато шампионът спечели с 6:0. Прогноза 2.

Волеренга – Стромгодсет
Норвегия
Час – 21:00
Прогноза – 1
Коефициент – 1.90
Сигурност – 7/10
В шестте си гостувания до момента, Стромгодсет имат спечелени само две точки. Волеренга в момента се намират в много по-добра форма и очакванията са да спечелят спокойно трите точки днес. Прогноза 1.

Сандефьорд – Сарпсборг
Норвегия
Час – 19:00
Прогноза – 2
Коефициент – 2.00
Сигурност – 6/10
Докато домакините са на косъм от зоната на изпадащите и имат четири загуби и един равен в последните си пет мача, включително и поражение от четвъртодивизионен отбор за купата, Сарпсборг са на гребена на вълната и се движат на само пункт разстояние от лидера Розенборг. Гостите имат пет победи и един равен за последните си шест двубоя и определено ни се струват фаворити срещу Сандефьорд. Прогноза 2.

Лилестрьом – Викинг
Норвегия
Час – 19:00
Прогноза – 1
Коефициент – 1.70
Сигурност – 8/10
И тук смятаме, че моментната форма ще бъде определящият фактор, който ще насочи трите точки към Лилестрьом. Домакините са в серия от четири поредни победи, всяка от тях с два или три гола разлика. Викинг пък са на опашката в таблицата и имат 8 поражения в 12 мача. Прогноза 1.