Футболни прогнози от специалисти

Селтик – Розенборг
Лига Европа
Час – 22:00
Прогноза – 1
Коефициент – 1.50
Сигурност – 9/10
Отборите на Селтик и Розенборг се срещнаха в квалификациите за Шампионска лига през това лято, а по ирония на съдбата те попаднаха в една група в турнира Лига Европа. В двубоя на “Селтик Парк“ от края на юли, “Детелините“ спечелиха с 3:1 и това им отвори пътя към следващия етап, където бяха победени от АЕК Атина. Като имаме предвид много по-големият европейски опит на Селтик, които много често играят и в групите на Шампионска лига, и традиционно впечатляващата атмосфера на стадиона в Шотландия, залогът за отбора на Брендан Роджърс ни се струва добра идея. Прогноза 1.

РБ Лайпциг – Ред Бул Залцбург
Лига Европа
Час – 22:00
Прогноза – Х
Коефициент -3.30
Сигурност – 4/10
Няма да е изненадващо ако видим равен в този мач и то не само заради факта, че двата тима имат на практика един и същ собственик. Ред Бул Залцбург прави сериозно израстване през последните години и достигането до полуфинал в Лига Европа е достатъчно доказателство за това. Те се представят много добре и през този сезон, като само малшансът не им позволи да влязат в групите на ШЛ. Те са на достатъчно добро ниво, за да измъкнат равен от един от най-силните немски отбори. Прогноза Х.

Лацио – Аполон Лимасол
Лига Европа
Час – 19:55
Прогноза – Х2
Коефициент – 4.20
Сигурност – 4/10
Залог тип “изненада“, който обаче не е никак невъзможен с оглед на не достатъчно добрите изяви на Лацио от началото на сезона, вероятното пускане в почивка на основни играчи и, не на последно място, впечатляващият рейд на Аполон в квалификациите, които започнаха от първия кръг и извървяха целия път до групите, кулминацията на който беше победата над Базел в плейофа. Прогноза двоен шанс Х2.

Видеотон – Бате Борисов
Лига Европа
Час – 19:55
Прогноза – Х2
Коефициент – 1.60
Сигурност – 8/10
Видеотон успя да премине на магия през няколко кръга от квалификациите, без да покаже нищо повече от една сравнително стабилна дефанзивна игра. Те обаче не успяват да направят нищо стойностно в нападение и този факт ще им създаде много трудности срещу още един много стабилен отбор, който може да се похвали и с много повече европейски опит и успехи от противника си. Смятаме, че беларуският първенец няма да загуби като гост в Унгария. Прогноза двоен шанс Х2.