Прогнози за 22.06.2017 г.

ХИК Хелзинки – ИФК Мариехамн
Финландия
Час – 18:30
Прогноза – 1 (-1 ХК)
Коефициент – 1.70
Сигурност – 8/10
ХИК Хелзинки е на първо място в таблицата и вече има осем точки преднина пред втория в класирането, което прави тимът абсолютен фаворит за титлата. На второто място стоят два отбора, единият от които е именно ИФК Мариехамн. Въпреки че двата отбора ги разделя само една точка, разликата в класите им е доста голяма. Всъщност, голяма е разликата между ХИК и всеки един друг отбор в страната. Домакините са в серия от четири поредни победи, всичките от които с над два гола разлика – 6:0, 4:1, 4:0 и 2:0. ИФК Мариехамн пък е отбор, който се представя значително по-слабо в своите гостувания, като от началото на сезона има само една победа далеч от дома. Прогноза 1 с хендикап -1 гол.

ВПС Вааса – РоПС Рованиеми
Финландия
Час – 18:30
Прогноза – 1
Коефициент – 1.80
Сигурност – 7/10
ВПС Вааса е другият отбор, делящ второто място в таблицата. След като започна сезона зле с две загуби, след това домакините имат само едно поражение в 12 мача. РоПС се представят доста успешно досега в своите домакинства, но пък за сметка на това са най-слабият гост в първенството. Смятаме, че домакините имат много голям шанс да се поздравят с успеха. Прогноза 1.

Илвеш – Сейняоейен
Финландия
Час – 18:30
Прогноза – 1
Коефициент – 2.50
Сигурност – 6/10
В този определян за равностоен двубой сме склонни да заложим за домакините, тъй като те победиха по-рано през сезона днешния си противник като гост, така че е логично и в домакинството си да имат поне толкова големи шансове за победа. Те спечелиха срещу Сейняойен и в последното си домакинство срещу тях, датиращо от миналия сезон. Илвеш са нашият фаворит днес. Прогноза 1.

Йогрите – Дегерфорс
Швеция
Час – 20:00
Прогноза – Над 2,5 гола
Коефициент – 1.80
Сигурност – 7/10
Двата тима направиха два много зрелищни мача помежду си през миналия сезон и поради тази причина смятаме, че и днес ще видим резултатен двубой. Тогава, в единия мач се вкараха четири попадения, а в другия – цели пет. В мачовете на Йогрите и Дегерфорс от последния кръг се вкараха общо десет попадения, така че днес е напълно възможно да влязат поне три. Прогноза Над 2,5 гола.