Избрани прогнози за Лига Европа

Шахтьор Донецк – Инстанбул ББ
Лига Европа
Час – 22:00
Прогноза – 1
Коефициент – 1.50
Сигурност – 9/10
Шахтьор бяха много по-добрият отбор в първата среща в Турция. Там обаче успяха да спечелят само с 2:1, което ги задължава днес да подходят на 100% в реванша. Шахтьор се надяваха да попаднат в групите на Шампионската лига, но сега просто нямат право да изпуснат мястото си в Лига Европа. Турският съперник отстрани Риека в миналия кръг след две равенства, но като че ли силите им стигат до тук. Прогноза 1.

ПАОК – Динамо Тбилиси
Лига Европа
Час – 21:00
Прогноза – 1
Коефициент – 1.50
Сигурност – 9/10
ПАОК, бившият отбор на Димитър Бербатов, също се надяваше да стигне до групите на ШЛ, но беше отстранен от Аякс в третия предварителен кръг. За сметка на това, мястото им в Лига Европа е на 99,99% осигурено след победата с 3:0 като гост в Грузия. След тази победа едва ли в някой е останало съмнение кой е по-добрият тим в тази двойка. Прогноза 1.

Грасхопърс – Фенербахче
Лига Европа
Час – 22:00
Прогноза – 2
Коефициент – 1.95
Сигурност – 6/10
Още един предрешен сблъсък. Първият мач в Турция завърши с 3:0 в полза на „Фенерите“. Дик Адвокаат даде един съвсем нов облик на турския отбор и той сега изглежда на наистина много сериозно ниво. Ясно е, че гостуването няма да е най-важният мач за сезона на турците, но все пак при този коефициент имаме добра стойност в залога за тях. Прогноза 2.

Цървена Звезда – Сасуоло
Лига Европа
Час – 21:30
Прогноза – Х
Коефициент – 3.30
Сигурност – 4/10
И Сасуоло вече си осигуриха продължаването напред. За тях обаче този мач е между два много тежки сблъсъка в италианското първенство и те със сигурност няма да си дават много зор в Сърбия. А на стадиона на Звездашите се играе трудно. Равенството е резултат, който би задоволил и двата отбора, защото за домакините е ясно, че няма как да продължат. Прогноза Х.