Прогнози за Шампионска лига

ФК Астана – Селтик
Квалификации за Шампионска лига
Час – 17:00
Прогноза – 1Х
Коефициент – 1.50
Сигурност – 9/10
Отборът на Астана въобще не е случаен. Станимир Стоилов направи чудеса с този отбор и под негово ръководство през миналия сезон казахстанците стигнаха до групите на Шампионската лига. Няма как да знаем дали през тази ще повторят историческото си постижение, но поне можем да бъдем оптимисти за отбора на българския треньор в първия мач от третия предварителен кръг. При Селтик вече се забелязва нещо като тенденция да се провалят в първите си мачове, когато те са като гост, и след това да поправят грешката у дома. Това се случи дори и в предния кръг, когато съперник бе аматьорския отбор от Гибралтар Линкълн Ред Импс. Астана ще затрудни “Детелините” в пъти повече от гибралтарците и очакваме най-малкото да не паднат днес. Прогноза двоен шанс 1Х.

Фенербахче – Монако
Квалификации за Шампионска лига
Час – 21:30
Прогноза – Х2
Коефициент – 1.50
Сигурност – 9/10
Монако през тази година ще им се наложи да минат през ситото на квалификациите, след като завършиха на трето място, макар и с равни точки с втория, но първото препятствие пред предишния отбор на Димитър Бербатов изглежда напълно преодолимо. Фенерите играеха много слабо в края на първенството, заради което изпуснаха титлата. Ако не се види рязко подобрение в играта им, не виждаме как ще спечелят тази вечер. Прогноза двоен шанс Х2.

Розенборг – Апоел Никозия
Квалификации за Шампионска лига
Час – 20:15
Прогноза – 1
Коефициент – 2.00
Сигурност – 6/10
Розенборг в предния кръг успяха да отстранят шведския шампион Норкьопинг, който бихме определили като по-силен тим от кипърския Апоел Никозия. Апоел в първия мач в предния кръг не успяха да победят като гост уелския ТНС, но у дома се реваншираха. Днес отново започват с мач като гост, но този път двубоят е много по-труден. Апоел имат своят шанс в ответния двубой, но днес Розенборг е фаворит. Прогноза 1.

Астра Гюргево – ФК Копенхаген
Квалификации за Шампионска лига
Час – 20:30
Прогноза – Х
Коефициент – 3.20
Сигурност – 4/10
Много равностоен двубой се очертава тази вечер в Румъния. ФК Копенхаген е определят като фаворит за продължаване напред към плейофите, но в конкретния мач букитата дори дават леко предимство на домакините. Очакваме да се случи най-логичното в подобни ситуации – двата отбора да направят всички възможно да не загубят и в крайна сметка да завършат при реми. Прогноза Х.