Прогнози за 27.10.2016 г.

АИК – Хакен
Швеция
Час – 20:00
Прогноза – 1
Коефициент – 1.50
Сигурност – 9/10
АИК трябва да победят днес, за да гарантират напълно мястото си в Европа. При победа, те ще се изравнят и с втория в класирането ИФК Норкьопинг, но шансове за първото място нямат дори и на теория. И въпреки това, мачът за тях е много по-важен, отколкото за гостите. Всъщност, за гостите мачът двубоят няма абсолютно никакво значение, защото те отдавна си осигуриха оставането, а шансове за нещо повече нямат. Ще се доверим на по-добрия и по-мотивиран отбор. Прогноза 1.

Йонкьопингс – Йоребро
Швеция
Час – 20:00
Прогноза – Х
Коефициент – 3.50
Сигурност – 4/10
В този мач и двата отбора нямат за какво да играят и едва ли ще видим особено ожесточена битка на терена, така че нищо чудно да направят едно миролюбиво реми. Допълнително към тази мисъл ни навеждат два факта: домакините са отборът с най-много равенства от началото на сезона, докато гостите имат четири равенства в последните си седем мача. Прогноза Х.

Хелзинборг – Юргарден
Швеция
Час – 20:00
Прогноза – 1
Коефициент – 2.50
Сигурност – 6/10
Докато гостите също са в ролята на отбор, който не се бори за нищо, за домакините мачът е на живот и смърт. В момента, те са на 14-тото място в класирането, което изпраща отбора на него на плейоф за оставане. Следващата позиция води до директна елиминация, а предната – до сигурно оставане. При победа днес, Хелзинборг ще си гарантират на практика запазването на 14-тото място, а и ще могат да помечтаят за директно спасяване. Пред собствена публика в мач с толкова голям зарад – шансовете им да победят са големи. Прогноза 1.

Сундсвал – ИФК Гьотеборг
Швеция
Час – 20:00
Прогноза – 2
Коефициент – 1.80
Сигурност – 7/10
Тук единствено имаме мач, в който и двата отбора имат за какво да се борят – само че домакините да гарантират оставането си, а гостите – за място в Европа. Разликата в класите е доста различна и няма как да не очакваме надмощие за гостите. Домакините имат само един успех в последните си 13 мача. ИФК Гьотеборг пък имат четири победи от последните си шест двубоя. Прогноза 2.