Футболни прогнози с обосновка

Хееренвеен – Аякс
Холандия
Час – 15:30
Прогноза – 2
Коефициент – 1.75
Сигурност – 7/10
Аякс е в серия от пет поредни победи над Хееренвеен и то всичките от тях доста убедителни – четири от тях са с по 3 гола разлика и един с 2 гола аванс. Последната победа на Хееренвеен над Аякс датира от цели 14 мача преди днешния. Нашите очаквания са традиционния доминант в холандското първенство Аякс да направи важна крачка към изкачването на първото място, до което в момента ги делят две точки. Прогноза 2.

Утрехт – Фейенорд
Холандия
Час – 17:45
Прогноза – 2
Коефициент – 2.05
Сигурност – 6/10
Фейенорд е първи във временното класиране с актив от 32 точки. Това са точно 15 точки повече от актива, който има Утрехт. Като добавим към този статистически факт и обстоятелството, че Фейенорд са спечелили последните си три мача срещу Утрехт, шансовете на гостите стават доста големи. Прогноза 2.

Спарта Ротердам – Рода
Холандия
Час – 13:30
Прогноза – Х2
Коефициент – 2.10
Сигурност – 6/10
Рода започнаха да играят по-добре след слабото си начало на сезона и вече пет поредни мача не са победени. Спарта Ротердам имат само един успех в последните си седем мача. Освен това, Рода спечелиха пет от последните си седем мача срещу Спарта Ротердам. Виждаме добра стойност в залога Рода да не загуби този двубой. Прогноза двоен шанс Х2.

АЗ Алкмаар – Хераклес
Холандия
Час – 15:30
Прогноза – 1
Коефициент – 1.60
Сигурност – 8/10
АЗ Алкмаар е в серия от пет поредни победи над Хераклес, последната от които като гост с впечатляващия резултат 6:3. Всичките пет победи са с хендикап, което е показателно за разликата в класите между двата отбора. Вярваме, че традицията ще продължи и АЗ Алкмаар отново ще спечелят, защото и сега са в по-добра форма от противника си. Прогноза 1.