Алсвенскан Лига на Швеция

АИК – Йоребро
Швеция
Час – 17:00
Прогноза – 1
Коефициент – 1.85
Сигурност – 7/10
Ще се доверим на отличната форма на домакините. АИК спечелиха всеки един от последните си четири мача, три от които като гост, което показва много сериозна устойчивост. АИК имат и сериозно предимство в преките двубои, така че очакваме, заедно с помощта на публиката, да успеят да изковат победата. Прогноза 1.

Йонкьопингс – Сундсвал
Швеция
Час – 17:00
Прогноза – Х2
Коефициент – 1.70
Сигурност – 8/10
Йонкьопингс вече седем поредни кръга не могат да стигнат до победата. Не виждаме защо букмейкърите очакват да стигнат до нея точно сега срещу силно представящият се отбор на Сундсвал. Гостите са в челото на класирането и имат само три загуби след 11 изминати кръга. В последния кръг победиха с 5:0. Те имат и две победи в последните си три мача срещу Йонкьопингс. Не знаем дали Сундсвал ще спечелят, но поне си мислим, че няма да загубят. Прогноза 2.

Йостерсундс – Малмьо
Швеция
Час – 17:00
Прогноза – 2
Коефициент – 2.00
Сигурност – 7/10
Малмьо, временният лидер в класирането и основният фаворит за шампионската титла, гостува на новакът в елита Йостерсундс. Именно Йостерсундс е отборът, който миналата седмица бе победен с 5:0 от Сундсвал. Като цяло представянето им не е лошо спрямо нивото им, но просто нивото им е много далеч от това на Малмьо. Прогноза 2.

Специя – Трапани
Плейоф за влизане в Серия А
Час – 19:30
Прогноза – 2
Коефициент – 3.40
Сигурност – 5/10
Смятаме, че Трапани са фаворитът в тази двойка и шансовете им да вземат ранен аванс след първия полуфинал не са никак малки. Гостите завършиха сезона в страхотна форма, като имаха 10 победи и 2 равенства в последните 12 кръга на първенството. Специя пък успяха да спечелят само само 3 мача в последните осем кръга. Трапани имат самочувствието и от двете си победи над Специя през този сезон, една от които с 5:1. Прогноза 2.