Прогнози за Лига Европа

АЕК Ларнака – Спартак Москва
Квалификации за Лига Европа
Час – 18:00
Прогноза – 2
Коефициент – 1.70
Сигурност – 8/10
Руският футбол е много по-напред от кипърския и очакваме това да си проличи днес. Отборът на Ивелин Попов е по-класният и би трябвало да не изпита сериозни проблеми с извоюването на победата. Прогноза 2.

ИФК Гьотеборг – ХИК Хелзинки
Квалификации за Лига Европа
Час – 20:00
Прогноза – 1
Коефициент – 1.60
Сигурност – 8/10
Сериозно скандинавско дерби се задава тази вечер. Всички българи видяхме, че отборът на ХИК Хелзинки не е нищо особено. ИФК Гьотеборг бяха далеч по-стабилни в двата кръга до този момент. И в двата случая успяха да си осигурят продължаването напред още в първия мач с убедителни победи. Не знаем дали продължаването ще им е сигурно и след днешния мач, но определено сме на мнение, че домакините са по-силният отбор и ще победят тази вечер. Прогноза 1.

Херта Берлин – Брьондби
Квалификации за Лига Европа
Час – 21:15
Прогноза – 1
Коефициент – 1.60
Сигурност – 8/10
Може да се каже, че Брьондби изтеглиха късата клечка при жребий за третия предварителен кръг на Лига Европа. За първи път от много години насам Херта намериха място в европейските клубни турнири, което си е сериозно постижение като имаме предвид жестоката конкуренция в Бундеслигата. За Херта, за разлика от други отбори от топ първенствата, участието в Лига Европа не е за подценяване и можем да бъдем сигурни, че те ще дадат всичко от себе си да се класират в групите. Брьондби имаха късмет да отстранят Хибърниън след изпълнение на дузпи във втория предварителен кръг, но този път и късметът няма да им помогне. Прогноза 1.

Домжале – Уест Хям
Квалификации за Лига Европа
Час – 20:45
Прогноза – 2
Коефициент – 1.80
Сигурност – 7/10
Същото важи и за Уест Хям. „Чуковете“ много рядко намират място в Европа и няма да неглижират участието си в Лига Европа, както правят много от другите английски отбори. А за разликата в класите няма какво да си говорим. Само един Димитри Пайе струва много повече от целия отбор на Домжале. Със сигурност домакините ще се опитат да направят атмосферата на стадиона в Любляна максимално трудна за играчите на Славен Билич, но едва ли силите ще им стигнат за нещо повече от една минимална загуба. Прогноза 2.