Футбол от Словения

Рудар Веление – Целие
Словения
Час – 18:00
Прогноза – 2
Коефициент – 2.60
Сигурност – 6/10
Първенството на Словения е първия европейски шампионат, който се подновява след паузата за мачовете на националните отбори. Днес ще се изиграят четири мача от него, първият от които е този между Рудар Веление и Целие. Домакините са на седма позиция, докато гостите са пети. В последните кръгове по-добра форма определено показват гостите, които имат 7 точки в последните си 3 мача. Рудар пък е в серия от 2 поредни загуби. Двата тима имат два мача помежду си от началото на сезона, и двата спечелени от Целие (3:1 и 4:0). Прогноза 2.

Домжале – Алуминий
Словения
Час – 19:00
Прогноза – 1
Коефициент – 1.50
Сигурност – 9/10
Домжале е трети в класирането и е в битка за място в Европа, докато Алуминий е на предпоследно място и трябва сериозно да се притеснява за оцеляването си в елита. Домжале бе доста категоричен в двата мача срещу много по-слабия си противник по-рано през сезона, печелейки ги с резултати 4:0 и 2:0. Като добавим и колко силен домакин е по принцип Домжале, шансовете им за победа стават много големи. Прогноза 1.

Марибор – Радомлие
Словения
Час – 20:30
Прогноза – 1 (-2 гола)
Коефициент – 1.60
Сигурност – 8/10
Почти сигурния шампион се окачва да запише разгромна победа срещу направо сигурния за последната позиция тим на Радолие. Домакините имат аванс от 9 точки пред втория в класирането, а с играта си не дават поводи на преследвачите да се надяват на нещо. Особено силно е представянето на Марибор като домакин, където имат девет поредни победи. Радомлие имат само 9 точки след 25 кръга, което отсега им гарантира изпадането и последното място. Вярваме, че домакините ще спечелят с най-малко три гола преднина. Прогноза 1 с хендикап -2 гола.

Олимпия Любляна – Горица
Словения
Час – 21:15
Прогноза – Х2
Коефициент – 2.00
Сигурност – 6/10
Олимпия Любляна е отборът на второ място в класирането. Те бяха сериозен конкурент за титлата само до преди месец, но след подновяването на първенството след зимната пауза Олимпия спечели едва една точка в четири мача, което ги отдалечи толкова много от Марибор. Горица се радва на далеч по-добро моментно състояние, триумфирайки в три от четирите си мача за 2017 г. Освен че е в по-добра форма, Горица загуби само един от последните си четири мача с Олимпик Любляна, така че виждаме достатъчно причини да смятаме, че гостите няма да паднат днес. Прогноза двоен шанс Х2.