Първи квалификационен кръг на Лига Европа

Пюник Ереван – Слован Братислава
Първи квалификационен кръг на Лига Европа
Час – 18:00
Прогноза – 2
Коефициент – 2.00
Сигурност – 6/10
Слован Братислава е отбор с традиции и класни футболисти, който завърши на заслуженото второ място в силното първенство на Словакия. Пюник пък завърши на четвърто място в шампионата на Армения с разлика от 15-20 точки от първите три отбора. Домакините определено не направиха добър сезон и определено не изглеждат като достоен съперник на словашкия тим Слован, който от своя страна се цели в попадане в групите. Прогноза 2.

Номе Калю – Б36 Торшавн
Първи квалификационен кръг на Лига Европа
Час – 19:30
Прогноза – 1 (-1 ХК)
Коефициент – 1.60
Сигурност – 8/10
Тук разликата в класите изглежда наистина много сериозна. Номе Калю е един от най-силните отбори на Естония в последните години, който се представя особено успешно в домакинските си двубои. Б36, от своя страна, завършиха едва четвърти в едно от най-слабите първенства на стария континент – това на Фарьорските острови. Очакваме лесна и спокойна победа за домакините. Прогноза 1 с хендикап -1 гол.

КР Рейкявик – Сейняойен
Първи квалификационен кръг на Лига Европа
Час – 22:15
Прогноза – Х
Коефициент – 3.20
Сигурност – 4/10
Специалистите определят класата на двата отбора като много близка, а и не можем да намерим други фактори, които да разделят двата отбора. Първенствата и на Исландия, и на Финландия се провеждат през лятото, така че не може да се каже, че един от двата тима има предимството на по-добрата обиграност. Освен това, като гледаме последните резултати на двата отбора, формата им изглежда доста по-подобна (доста лоша, между другото). Очакваме двата тима да не се победят и да оставят изхода от сблъсъка за реванша. Прогноза Х.

Санта Колома – Осиек
Първи квалификационен кръг на Лига Европа
Час – 20:00
Прогноза – 2 (-1 ХК)
Коефициент – 1.50
Сигурност – 9/10
Трудно можем да правим каквито и да било паралели между първенствата на Андора и Хърватия. Осиек бе един от най-силно представилите се отбори в хърватското първенство и напълно заслужено се класираха за Лига Европа. Тимът има доста по-сериозни цели от това просто да участва и победата над аматьорския андорски клуб Санта Колома е просто задължителна за тях. Смятаме, че те не само ще победят, но и ще го сторят с разлика от поне два гола. Прогноза 2 с хендикап -1 гол.