Препоръчан Букмейкър - Palmsbet.com

Видове футболни залози

1Х2 (Победа за домакина – Равен – Победа за госта)

Най-популярният вид футболен залог, при който целта е да се познае дали двубоя ще приключи с победа за домакина, победа за гостуващия отбор или с реми. Статистиката показва, че приблизително 3/4 от всички залози са направени на 1Х2 пазарите.

1Х, Х2, 12 (Двоен шанс)

Вид залог с много по-голям шанс за успех от класическите 1Х2 (разбира се, съответно и с по-ниски коефициенти). При него избираме две от трите опции – победа за домакина или равенство (1X); победа за госта или равенство (2X); победа за домакина или победа за госта (12). Който и от двата избрани резултата да се случи, залогът е печеливш.

Равенство няма залог (Draw No Bet; DNB)

Равенство няма залог означава, че залагаме за победа на единия от двата отбора, като в случай на равенство залогът ни се връща.

Под/Над

Вид залог, при който играчите трябва да определят общия брой на головете в мача. Букмейкърът определя голова линия и работата на играча е да прогнозира дали броят на головете ще бъде под или над зададената линия. Най-популярната голова линия е Под/Над 2,5 гола, но се предлагат и много други разновидности – от 0,5 гола до 7,5 гола в някои случаи. При стандартния залог се прогнозира общия брой голове, отбелязан и от двата отбора. Съществува и алтернатива, при която прогнозирате броя на головете за конкретен отбор.

Освен Под/Над залози за голове, Под/Над залагания се предлагат и за други аспекти на мача като корнери, картони и тъчове.

Гол/Гол (И двата отбора да отбележат гол)

Както се подразбира от името, тук залагаме дали и двата отбора в мача ще вкарат гол или не. Ако само единият тим отбележи попадение/я, залогът е губещ.

Хендикап

Вид залог, при който букмейкърът дава теоретично предимство за единия тим преди началото на мача и играчът залага в типичния формат 1Х2. Например, ако зададеният хендикап е -1 гол за домакина и двубоят завърши 1:0, печелившият залог е „X“, тъй като резултатът става 1:1 като добавим теоретичното предимство. Разновидност на европейския хендикап е азиатския хендикап, при който равенството се изключва като опция.

Първо Полувреме/Краен резултат

Когато залагате на Първо Полувреме/Краен резултат, трябва да познаете както резултата след последния съдийски сигнал за първото полувреме, така и резултата в края на сблъсъка. Например, ако заложите 1/2, трябва да се надявате на полувремето да води домакина, а краен победител да се окаже госта.

Точен резултат

Както предполага името, залозите са за това с какъв точен резултат ще завърши двубоя. Това е един от най-трудните за познаване залози, но за това пък и коефициентите са солидни.

Първи голмайстор

Залагате кой ще бъде футболистът, отбелязал първия гол в двубоя. Bet365 имат промоция, според която ако заложите за първи голмайстор и играчът вкара попадение, което обаче не е първото в двубоя, залогът се приема за печеливш при 1/3 от коефициента.

Да отбележи по всяко време

Залагате за това един футболист да вкара гол в мача, без значение по кое време.

Дългосрочни залози

Можете да залагате още и за отбор да стане шампион на първенството, да завърши в топ 3 или 4 или да изпадне.