+18 | T&C
100% до 200лв.
100% до 200лв.

Система Мартингейл

Системата Мартингейл
Системата на Мартингейл е много стара и изключително проста система за залагания. Тя се базира на вероятността за дълги серии от поредни загуби и нейните привърженици се осланят на идеята, че никоя губеща серия не може да продължи вечно. За целта на системата на Мартингейл, обикновено се използват залози с коефициент 2.00 или много близък до него. Съществуват и разновидности с по-високи коефициенти, например залози за равенства (при тези залози коефициентът е в 99% от случаите над 3.00), но по този начин рискът се увеличава значително.

И така, как работи системата? Всеки път, когато загубите един залог, трябва да удвоите предишния си залог и да продължите да правите това, докато не спечелите. Теорията зад това е, че когато в крайна сметка ви излезе фиша, печалбата ще покрие всички предишни залози и ще има като бонус печалба от една единица.

Стартирате със залог от една единица (да кажем, 1 лев). Ако спечелите, отново започвате със залог от една единица. А ако загубите, удвоявате залога си (тоест, този път залагате 2 лв.). Всеки път, когато губите, удвоявате предишния си загубен залог. Когато в крайна сметка спечелите, независимо след колко загубени залога ще стане това, ще избиете всичките си загуби и ще излезете на печалба от една единица.

Въпреки че на теория системата е непробиваема и няма как да бъде не бъде печеливша, на практика в нея се забелязват няколко пробойни, които трябва да имате предвид, преди да започнете да я използвате.

На първо място, Мартингейл изисква достатъчно голям банкрол (парични средства, отделени специално за залози). Системата може да бъде наистина безпогрешна, ако са налице следните два фактора:

1. Имате неограничен банкрол
2. Можете да намерите кой да приеме всичките ви залози

Разбира се, това е невъзможно. Дори и да имате всичките пари на света, няма да има кой да приеме залозите ви, ако техния размер достигне милиони (което е теоретично възможно, ако губещата ви серия продължи много, много дълго). Букмейкърските къщи имат лимити на максималния залог, който може да бъде поставен на един мач. Ако парите ви свършат или необходимия следващ залог надхвърля лимита на букмейкъра, вие ще загубите много пари, без да имате шанс да си ги върнете. Поради тази причина и системата не може да се нарече напълно безрискова, както мнозина я наричат.

Мартингейл е по-скоро система, която ви позволява да контролирате залозите си. Хубавата й страна е, че чрез нея можете да бъдете играч, който губи по-голямата част от залозите си, но въпреки това печели пари. Трябва обаче внимателно да видите с колко пари разполагате за играта с тази система и да пресметнете на колко грешни стъпки имате право. Реално погледнато, шансът да изгубите 10 поредни залога с 2.00 коефициент е изключително малък.

Пример за използването на стратегията:

1. Залагате 1 лв. и печелите. Продължавате да залагате по 1 лв., докато не загубите, като тогава вече залагате 2 лв.

2. Ако спечелите залога си от 2 лв., връщате следващия си залог на ниво 1 лв. Ако загубите, тогава отивате на залог от 4 лв.

3. Ако спечелите залога си от 4 лв., връщате следващия си залог на ниво 1 лв. Ако загубите, тогава отивате на залог от 8 лв.

4. Ако спечелите залога си от 8 лв., връщате следващия си залог на ниво 1 лв. Ако загубите, тогава отивате на залог от 16 лв.

5. Ако спечелите залога си от 16 лв., връщате следващия си залог на ниво 1 лв. Ако загубите, тогава отивате на залог от 32 лв.

6. И т.н…

Следвайки този пример, да кажем, че сте открили мач с коефициент 2.00 за домакинска победа. Залагате 100 лв. за нея, но мачът завършва наравно и следователно губите. Следващия път залагате 200 лв. отново на мач с коефициент 2.00. Ако залогът ви отново е губещ, трябва да заложите 400 лв. и това отново трябва да стане на коефициент 2.00. Ако този път спечелите, печалбата ви ще е в размер на 800 лв., а до този момент сте заложили 100 + 200 + 400 = 700 лв. Тоест, получили сте 100 лв. за вашите усилия. Тази сума е равна на сумата, която щяхте да вземете, ако бяхте спечелили първия си залог. Точно това е и целта на системата на Мартингейл – да печелите всеки свой залог, дори и успеха да не дойде от първия опит.