+18 | T&C
100% до 200лв.
100% до 200лв.

Система Лабушер

Системата на Лабушер
Ако търсите елементарна прогресивна система за футболни залози, тази на Лабушер може би не е перфектният избор, тъй като е по-сложна в сравнение с Мартингейл и Фибоначи, например. Въпреки това, много залагащи я използват, голяма част от тях и с успех.

Системата залага на по-големи залози след губещи фишове, което я прави система с отрицателна прогресия. По своята концепция, тя си прилича много със системата на Мартингейл, но има една основна разлика – вместо да се опитва да възстанови загубите с една голяма печалба, тя разчита на няколко по-малки.

В следващите редове ще прочетете как да прилагате тази стратегия и как тя ще ви помогне да увеличите печалбите си.

Как да използваме системата Лабушер?

Изобретател на системата е професионалният играч на рулетка Хенри Лабушер. Както се досещате, тя е проектирана за игрите на рулетка, но въпреки това е широко използвана и в спортните залози.

Преди да започнете да залагате, за начало трябва да напишете на един лист поредица от числа, които могат да бъдат каквито си пожелаете, но по-късно ще обясним защо е важно да помислите добре, преди да изберете числата. За сега, нека просто да напишем поредица „1 2 3„.

Сумата на всички числа представлява потенциалната печалба от системата. В нашия случай, това са 6 единици. Размерът на всеки залог трябва да бъде равен на първото и последното число в поредицата. В примера ни, залогът трябва да бъде 1 + 3 = 4 лв. (приемаме, че една единица е равна на един лев).

Когато спечелите залога си, трябва да зачеркнете първото и последното число в поредицата. Когато загубите залог, трябва да добавите размера на залога в поредицата. Така в нашия пример поредицата ще се превърне в „1 2 3 4„.

Тези правила се прилагат за всеки направен от вас залог – ако спечелите, премахвате първото и последното число; ако загубите, добавяте в края на поредицата сбора на първото и последното число (тоест, загубения залог). Това не важи, ако ви е останало само едно число. В такъв случай просто залагате въпросното число и, ако спечелите, започвате отначало с оригиналните числа. В нашия пример с „1 2 3“ поредицата, трябва да спечелите само два пъти подред, за да изтриете успешно всички числа.

Подобно на Мартингейл, за залозите си в рамките на системата трябва да избирате такива с коефициент 2.00.

Лабушер може да ви изглежда доста проста стратегия до този момент, но когато загубиш няколко поредни залога, нещата стават по-сложни.

Първи пример

Да кажем, че сте загубили фиша със залог 4 лв. и сега поредицата изглежда така „1 2 3 4“. Ако спечелите следващия си залог от 5 лв. (1 + 4), първото и последното число трябва да си отидат.

Така оставате само с „2 3“, така че залогът е отново 5 лв. Ако загубите, добавяте 5 в края на редицата и тя става „2 3 5“.

Следващият залог е 7 лв. Ако той спечели, в поредицата ще остане само 3, тъй като ще изтриете 2 и 5. В случай, че залогът с 3 лв. е успешен, поредицата е приключила и ще сте на печалба от 6 лв. (загубени 9 лв. и спечелени 15 лв.).

Втори пример

Залог = 4 лв. (1+3), губи. Редица = „1 2 3 4“
Залог = 5 лв. (1+4), губи. Редица = „1 2 3 4 5“
Залог = 6 лв. (1+5), печели. Редица = „2 3 4“
Залог = 6 лв. (2+4), губи. Редица = „2 3 4 6“
Залог = 8 лв. (2+6), губи. Редица = „2 3 4 6 8“
Залог = 10 лв. (2+8), печели. Редица = „3 4 6“
Залог = 9 лв. (3+6), печели. Редица = „4“
Залог = 4 лв., губи. Редица = „4 4“
Залог = 8 лв (4+4), печели. Редица = не са останали числа.

В този хипотетичен сценарий, вие сте направили 9 залога, от които 4 печеливши и 5 губещи. Спечелили сте 33 лв. и сте загубили 27 лв., тоест отново сте достигнали целта от 6 лв. печалба, въпреки че имате повече губещи залога, отколкото печеливши. Колкото и дълго да продължава играта ви със системата, ако накрая изтриете всички числа от редицата, ще сте спечелили сбора на оригиналните числа в нея.

Системата Лабушер може би ви изглежда много сложна на пръв поглед, но просто трябва да й отделите малко повече време за осъзнаването й. Тя е изключително гъвкава и приспособима към различните нива на риск. Ако изберете да започнете с по-дълга поредица, потенциалната печалба би била много по-голяма.

За съжаление обаче, ако влезете в губеща серия, залозите ще нарастват много бързо. Можете да включите безопасни зони в редицата си, като добавите в нея няколко нули.

Системата Лабушер може да носи печалби, стига да имате късмета и уменията да избегнете дългите серии от губещи залози.

Разгледайте и системата Контра Лабушер, която прилага напълно противоположен подход към залозите.