+18 | T&C
100% до 200лв.
100% до 200лв.

Стратегия Д’Аламбер

Система Д’Аламбер

Създадена през 18 век във Франция, системата Д’Аламбер, подобно на повечето останали системи в хазарта, са създадени и предназначени за казино игрите, но се използват и в спортните залози.

Д’Аламбер се харесва особено много от по-консервативните играчи. Докато Мартингейл е високо рискова система с не малък шанс за банкрут, Д’Аламбер ви позволява да претърпите дълги губещи серии, без да трябва да свалите дрехите на гърба си.

Как работи системата Д’Аламбер?

Системата за залози на Жан льо Рон изисква от залагащия да гледа на всеки отделен залог от гледна точка на „единици“. Докато не решите в какъв размер ще бъде вашата „единица“, няма как да играете съобразно с правилата на Д’Аламбер.

Стойността на една единица естествено трябва да зависи от възможностите на вашия банкрол. Ако сте отделили само 100 лв. за вашите залагания, вашата една единица не бива да бъде на стойност повече от 5 лв. Ако имате 1 000 лв. в сметката си и искате да видите докъде можете да стигнете с тях, единици от по 20 лв., например, ще ви донесат повече забавление и тръпка в залозите.

След като сте задали стойността на една единица, използването на системата Д’Аламбер е доста проста дейност:

След всяка печалба, трябва да намалите размера на залога с една единица. Така че, ако сте заложили 20 лв., а размера на вашата единица е 10 лв., трябва да намалите следващия си залог на 10 лв. при победа.

След всяка загуба, залогът трябва да бъде увеличен с една единица. Така че, ако сте заложили 20 лв. и вашата единица е в размер на 10 лв., вашият следващ залог трябва да бъде за 30 лв.

За разлика от системите на Лабушер и Фибоначи, например, при които можете да излезете на печалба дори и ако повечето ви прогнози са неуспешни, при Д’Аламбер системата това не е възможно. За сметка на това, няма да загубите огромни суми пари с тази стратегия. А в света на залозите, това да не загубиш всичките си пари в сметката понякога може да се счете като успех. Също така, тази система е особено подходяща за печелившите играчи. Ако имате успеваемост над 50 процента при 2.00 коефициент, тя ще ви носи добри печалби.

Системата за залози на Жан льо Рон Д’Аламбер е страхотна опция за залагащите, които искат да вкарат малко екшън в залаганията си, но не искат да рискуват загубата на големи суми. Д’Аламбер ще ви помогне да поддържате сметката си жива, докато се наслаждавате на игрите.

Нейният минус е, че при всеки успех премахвате пари от масата – това означава, че ако попаднете в силна серия от успешни залози, вие няма да извлечете „пълната стойност“ от добрата си форма. Ако искате да правите точно обратното – при всеки успешен залог да вдигате мизата – прочетете за Контра Д’Аламбер системата.